середу, 21 березня 2018 р.

Як вберегтись від травм під час ожеледиці

1. Рухаючись по дворі під час ожеледиці, завжди будьте напоготові впасти.
2. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Руки не повинні бути зайняті сумками. Майте на увазі, що поспішання збільшує небезпеку просковзнутися, тому рухайтеся повільніше, ніж зазвичай.
3. При порушенні рівноваги — швидко присядьте, - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
4. Якщо трапилось упасти, зробіть це з мінімальним збитком для свого здоров’я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково перекотіться — удар, спрямований на вас, розтягнеться і витратить свою силу при обертанні.
5. Не тримайте руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
6. Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
7. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам’ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, призводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.
8. Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини — терміново зверніться до лікаря в травмопункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
9. Тримайтеся подалі від будинків — ближче до середини тротуару. Взимку дуже велику небезпеку являють собою бурульки. Найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу.
10. Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без великих каблуків.
11. Не виходьте без потреби на вулицю, особливо, якщо ви погано себе почуваєте. Зачекайте поки не приберуть сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Рекомендована публікація

Обережно! Скресає лід на річці!

Шановні учні та батьки! У зв'язку з потеплінням на річках нашої місцевості починає підтавати лід. Тому, якщо в морозні дні ви переходили...